Νέα / Κριτικές

Η Ξένια Καλογεροπούλου μιλά στο Infokids.gr για τα 50 χρόνια στο παιδικό θέατρο -και όσα ετοιμάζει ακόμα

Η Ξένια Καλογεροπούλου μιλά στο Infokids.gr για τα 50 χρόνια στο παιδικό θέατρο -και όσα ετοιμάζει ακόμα

Είναι ποτέ δυνατόν να χωρέσουν 50 χρόνια παιδικού θεάτρου μέσα σε 2 ώρες; Κι όμως, στην κουβέντα μας με την κ. Ξένια Καλογεροπούλου σχεδόν τα καταφέραμε.

Infokids.gr

Διαβάστε Περισσότερα
Πόσο κοστίζει να ζεις

«Πόσο κοστίζει να ζεις»: Ένα θέατρο αντίδοτο στον κοινωνικό αποκλεισμό – culturenow.gr

Ενσταλάζοντας τόνους λυρισμού σε ένα θέμα που ξεσκεπάζει με σκληρότητα οπίσθιες όψεις προβλημάτων, οικοδομεί μια εμπνευσμένη αντίστιξη ήχων και εικόνων που φιλτράρει νοήματα και ψυχισμούς από τα «ιζήματα» του ακραίου λόγου, των κυνικών τόνων, των επίπονων αναπαραστάσεων.

Γιώργος Παπαγιαννάκης

Διαβάστε Περισσότερα

Κριτική της παράστασης «Πόσο κοστίζει να ζεις» – News 24/7

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος ανέλαβε να σκηνοθετήσει στο έργο της Μαρτίνα Μάγιοκ τις δυνάμεις της ανθρώπινης ψυχής και να ανοίξει συζητήσεις γύρω από τις σχέσεις και το θεμελιώδες υπαρξιακό ερώτημα της ζωής και της αξίας της. Η οπτική του είναι εξόχως περιγραφική και πολυεπίπεδη- το έξυπνο και καλαίσθητο σκηνικό του Βασίλη Παπατσαρούχα και ο φωτισμός του Νίκου Βλασόπουλου την εξυπηρετούν απόλυτα.

Γεωργία Οικονόμου

Διαβάστε Περισσότερα
Πόσο κοστίζει να ζεις

Κριτική της παράστασης «Πόσο κοστίζει να ζεις» – elculture.gr

Το κείμενο καυστικό, με φρέσκια ματιά δίχως μελοδραματισμούς, οδύνες και άστοχες υπερβολές ολοκληρώνει μια άκρως καλοστημένη παράσταση, ανοιχτή σε προσωπικές ερμηνείες και τριβές.

Πέπη Νικολοπούλου

Διαβάστε Περισσότερα
Πόσο κοστίζει να ζεις

Κριτική της παράστασης «Πόσο κοστίζει να ζεις» – greek-theatre.gr

Ένα έργο καθόλου μεγαλόσχημο αλλά ουσιαστικό και κατ΄επέκταση μία παράσταση (σκηνοθεσία Θωμάς Μοσχόπουλος) που δεν θα σε χτυπήσει στα ίσια βίαια κι απότομα. Ύπουλα έρχεται να σε «διαβρώσει» με τα νοήματά της, να σε αγγίξει, να σε συγκινήσει, να «τρυπώσει»... και να «ξετρυπώσει» .... Μια παράσταση που κυλάει και σε παρασύρει ...υπόγεια.

Αντιγόνη Καράλη

Διαβάστε Περισσότερα

Κριτική: Πόσο κοστίζει να ζεις – reformer.gr

Οι τέσσερις ηθοποιοί επί  σκηνής (Μελαχρινός Βελέντζας, Αμαλία Καβάλη Ειρήνη Μακρή, Φώτης Στρατηγός) δεν υποκρίνονται, νομίζεις. Είναι τόσο καλά οδηγημένοι από τον κ. Μοσχόπουλο που όσα μας απευθύνουν, όσα εξωτερικεύουν και περιγράφουν, με έναν απλό, ρέοντα και  κατανοητό λόγο (εξαιρετική η μετάφραση του κ. Μοσχόπουλου, σημαντικό στοιχείο της παράστασης) και με το υποκριτικό τους ταλέντο, μας προκάλεσαν στη συνενοχή-συμμετοχή.

Γιάννης Γαβρίλης

Διαβάστε Περισσότερα