ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑΠρόσφατες Παραστάσεις

Θεατρική σεζόν 2022-23 στο θέατρο ΠΟΡΤΑ

Pomona, του Alistair McDowall, σε σκηνοθεσία των Sigurdur F3 και Θωμά Μοσχόπουλου.

Οικογένεια Νώε, των Ξένια Καλογεροπούλου και Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία των Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου.

Ο Μίλτος, της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία του Ρωμανού Μαρούδη.

 

Pomona
Οικογένεια Νώε
Ο Μίλτος

Pomona

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑPomona

του Alistair McDowall

Σκηνοθεσία: Sigurdur F3, Θωμάς Μοσχόπουλος

Tο σουρεαλιστικό θρίλερ του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ γράφτηκε κατά παραγγελία για το Orange Tree Theatre στο Richmond, όπου και ανέβηκε πρώτη φορά το 2014. Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη και άμεση, που την επόμενη χρονιά μεταφέρθηκε στο National Theatre στο Λονδινο και στο Royal Exchange Theatre στο Μάντσεστερ. Οι κριτικοί το χαρακτήρισαν «άγριο δυστοπικό δράμα με φοβερό κωμικό πλεονέκτημα» (The Observer), «διεστραμμένο παιχνίδι ή παραμύθι στο οποίο τα τέρατα είναι πολύ αληθινά» (Guardian) και «θρίλερ που σε κρατά κολλημένο στην άκρη του καθίσματος σου» (Time Out London). Το έργο Το 2019 παίχτηκε στο Σικάγο και στη Μελβούρνη και το 2020 στο Kings Cross Theatre του Λονδίνου.

Οικογένεια Νώε

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑΟικογένεια Νώε

Μια παιδική παράσταση για όλη την οικογένεια

Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος, Σοφία Πάσχου

Η Οικογένεια Νώε, μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ και μεγάλωσε γενιές θεατών, ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο Πόρτα σε νέα σκηνοθεσία των Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. Μία παράσταση για όλη την οικογένεια, που εικοσιπέντε χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, το 1996, παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να είναι κύριο θέμα συζήτησης και η ανθρωπότητα αναζητά ακόμα τις κατάλληλες λύσεις. Με χιούμορ και σασπένς, με αγωνία και τρυφερότητα, η παράσταση μας δείχνει πως η Οικογένεια Νώε θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς.

Ο Μίλτος

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥΟ Μίλτος

της Ξένιας Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Ρωμανός Μαρούδης

Ο Μίλτος. Ή μάλλον ο Σωκράτης. Ο Σωκράτης βρέθηκε με τον Μίλτο. Και χάθηκε μετά με τον Μίλτο. Τώρα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον βρει και πάλι. Ίσως μπορείτε να τον βοηθήσετε εσείς… «Μήπως είδατε τον Μίλτο;». «Ο Μίλτος» της Ξένιας Καλογεροπούλου, μια ακόμα πετυχημένη παραγωγή του Θεάτρου Πόρτα που πρωτοπαρουσιάστηκε με θερμή ανταπόκριση, ταξιδεύοντας κοντά στα παιδιά μέσα στις τάξεις των σχολείων το 2012, ανεβαίνει φέτος ξανά!