- Τρίτη 5 Ιανουαρίου

       Κάνε κράτηση    

Ένα ρεσιτάλ πιάνου εσωτερικό και μυστηριώδες: νυκτερινές μουσικές, μονόλογοι, κι ένα ταξίδι μύησης στην αρχή του νέου χρόνου.

Θα ακουστούν τα έργα Suite no. 10 (“Ka”) του Giacinto Scelsi, Κέλαδος και Τοκκάτα του Γιάννη Ιωαννίδη, Night thoughts (Homage to Ives) του Aaron Copland, Variations on a theme of A. Corelli op.42 του Sergei Rachmaninoff, La lugubre gondola του Franz Liszt.

Η Κατερίνα Κωνσταντούρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήρε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου από την Ελεονώρα Βάζα και συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο με την Άννα Αδάμη. Πήρε δίπλωμα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο με τον Ίγκορ Ταρασάνσκι, που την επηρέασε καθοριστικά, κ’ έπειτα master’s στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης με τον Martyn van den Hoek – έναν ακόμη εμπνευσμένο δάσκαλο. Σπούδασε επίσης Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δίδαξε σε δημόσια σχολεία.

Η Κατερίνα ζει από το 2004 στην Ολλανδία, όπου δρα ως πιανίστα εστιάζοντας στη σύγχρονη μουσική. Συνεργάζεται συχνά με νέους συνθέτες (Θανάσης Δεληγιάννης, Miranda Driessen, Νίκος Ιωακείμ, Frank Nuyts, Μιχάλης Παρασκάκης, Petra Strahovnik). Από το 2010 είναι η πιανίστα του Utrechts Blazers Ensemble που προωθεί κυρίως την Ολλανδική μουσική σκηνή.

 

Ώρα έναρξης: 21.15

 

Τιμές εισιτηρίων
10 ευρώ
8 ευρώ-ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)