Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Μοντέρνες Κυκλάδες | LeCorbusier

Με το  ArtéfactsEnsemble

Μια Οπτικοακουστική Συναυλία  αφιέρωμα στον LeCorbusierκαι τον αδελφό του AlbertJeanerretμε το ArtéfactsEnsemble.

Στο πρόγραμμα των Μοντέρνων Κυκλάδων με μεγάλη μας χαρά παρουσιάζουμε σε Πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα το αδημοσίευτο και αδισκογράφητου ορχηστρικού έργου «Ταξίδι στις Κυκλάδες» τουAlbertJeanneret αδελφού τουLeCorbusierπου συνόδευε τηχαμένη ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του 1931.

Θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας Architecturedaujourdhui, που παρουσίασε έργα τουLeCorbusier το 1930, με μια νέα σύνθεση του Κορνήλιου Σελαμσή στη θέση της χαμένης πρωτότυπης μουσικής του Jeanneret.

Θα ακολουθήσουν μέρη από το «Κουαρτέτο για το τέλος του Χρόνου» του Olivier Messiaen, και το οπτικοακουστικόPoèmeélectronique των EdgardVarése,LeCorbusier και Iάννη Ξενάκη.

Σύλληψη/Επιμέλεια :

Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Παναγιώτης Φαραντάτος

Ερμηνεύει το ArtéfactsEnsemble:

Λαέρτης Κοκολάνης, Βιολί

Μάριος Δαπέργολας, Βιόλα

Αλέξανδρος Μποτίνης, Βιολοντσέλο

Νίκος Τσουκαλάς, Κοντραμπάσσο

Κώστας Γιοβάνης, Όμποε/Αγγλικό κόρνο

Σπύρος Τζέκος, Κλαρινέτο

Δημήτρης Γκογκας, Τρομπέτα

AiMotohashi-Σιδέρη, Πιάνο

Περισσότερα...

- Τρίτη 24 Μαΐου

       Κάνε κράτηση    


ΚΙΒΩΤΟΣ - Ένα καράβι που λέγεται Ελλάδα.

Είναι το τέλος του κόσμου. Έχουν απομείνει μια θάλασσα τραγούδια, ένα πιάνο και μια φωνή για να σωθεί μια μικρή ιδέα απ’ ο, τι ελληνικό τραγουδήθηκε, αγαπήθηκε και σημάδεψε τη λαϊκή συνείδηση μιας χώρας μέσα στα χρόνια.

Περισσότερα...

- Τρίτη 10 Μαΐου

       Κάνε κράτηση    

 

 

Τον Μάιο οι Τρίτες Παράλληλες επενδύουν στην ευεξία και την αίσθηση εγγύτητας που τα οικεία ακούσματα προκαλούν. Επιθυμώντας την οικειότητα και την πρόκληση η ομάδα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Πόρτα επιμελείται και παρουσιάζει μία συναυλία εορταστική για την άνοιξη. Συνδυάζοντας το Duo Krousma από τη Θεσσαλονίκη, τους νεότατους Σχεδόν διάσημους από την Αθήνα και την σοπράνο και ηθοποιό Ευαγγελία Καρακατσάνη, προσθέτουν ελεγχόμενες δόσεις χιούμορ, αναφορές σε πάθη και δυσκολίες της εν λόγω εποχής (π.χ. τον έρωτα ή την αλλεργία) και φροντίζουν να οδηγήσουν το κοινό ασφαλές και ευτυχές ως αργά το βράδυ.

Περισσότερα...

-Τρίτη 19 Απριλίου

       Κάνε κράτηση    

 

Χρόνος. Σύμπαν. Έρωτας. Θάνατος. Θεός.

Πέντε Μεγάλες Ιδέες συγχρονίζουν την ενέργεια εξαιρετικών καλλιτεχνών και σηματοδοτούν μια συνθήκη: την έκφραση του Ύψους. Ο συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας προσκαλεί δημιουργούς και ερμηνευτές από τον χώρο της μουσικής, της λογοτεχνίας και του θεάτρου, με σκοπό να εκφράσουν ατομικά και συλλογικά τη δική τους αίσθηση για τις Μεγάλες Ιδέες.

Περισσότερα...

- M.Τρίτη 26 Απριλίου

       Κάνε κράτηση    

 

... πιστεύω ότι πρέπει να παρέχεται στον καλλιτέχνη ανωνυμία, για το καλό το δικό του αλλά και του κοινού του...

... όταν ο κόσμος πηγαίνει στην εκκλησία για να ακούσει μια Καντάτα του Μπαχ, θεωρεί ότι το χειροκρότημα θα καταστρέψει την ερμηνεία. Κι ωστόσο, το ίδιο βράδυ μπορεί να παρακολουθήσει την ίδια ερμηνεία σε μια αίθουσα συναυλιών και να ενοχληθεί αν δεν το αφήσουν να χειροκροτήσει...

Περισσότερα...

- M.Δευτέρα 25 Απριλίου

       Κάνε κράτηση    

 

Η μουσική Μεγάλη Εβδομάς στο θέατρο Πόρτα, αρχίζει με την σύμπραξη των μουσικών Φαίδωνα Μηλιάδη, Αλέξη Καραϊσκάκη και Θοδωρή Ιωσηφίδη με έργα J.S.Bach, L.v.Beethoven και Α.Pärt.

Περισσότερα...

- Τρίτη 12 Απριλίου

       Κάνε κράτηση    

 

 

Το πρόγραμμα της Πνοής είναι μία συλλογή από Ελισαβετιανά τραγούδια και Μαδριγάλια των Henry Purcell, William Byrd, Thomas Morley, John Dowland ξαναγραμμένα για σύνολο πνευστών και μία γυναικεία φωνή που επέλεξαν η σοπράνο Έλενα Κρασάκη και ο συνθέτης Κορνήλιος Σελαμσής. 

Περισσότερα...

- Τρίτη 5 Απριλίου

       Κάνε κράτηση    

 

Johannes Brahms - Επιλογή από τα 49 Deutsche Volkslieder, WoO 33 τυπωμένα το 1894.


Το πρώτο Lieder-Abend του Ιάσονα Μαρμαρά, η πρώτη βραδιά ρομαντικού τραγουδιού, στην οποία με θαυμαστή δεξιοτεχνία τραγουδά και συνοδεύει τον εαυτό του στο πιάνο γεννήθηκε κάτω απ’ τα πλατάνια του Αγίου Λαυρεντίου, μέσα στο Μουσικό Χωριό.

Περισσότερα...

- Τρίτη 22 Μαρτίου

       Κάνε κράτηση    

Ο Γιώργος Κοντραφούρης επισκέπτεται τη σκηνή της Πόρτας για δεύτερη φορά και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με αποκλειστικά δικές του συνθέσεις με το εμβληματικό σχήμα της Jazz το τρίο.

Περισσότερα...