25 Νοεμβρίου

Αμερικάνικος Μινιμαλισμός ή Πόσες αγελάδες χωράνε στο θέατρο Πόρτα;

Το ARTéfacts ensemble ήδη από τις πρώτες του εμφανίσεις έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην παρουσίαση της μίνιμαλ μουσικής, θεωρώντας την το καταλληλότερο όχημα για το κοινό, για μια ομαλή εισαγωγή στην σύγχρονη μουσική αλλά και μια εγγύηση για ένα πολύ ευχάριστο βράδυ με άξονα το ρυθμό και την απλότητα στη μουσική σύνθεση.

Η συναυλία στο Θέατρο Πόρτα περιλαμβάνει το πολύ μελωδικό Chains για βιμπράφωνο και πιάνο του Αμερικανού συνθέτη David Karagianis, το πολύ δυναμικό Hexagramme του Βέλγου Michel Lysight, το έντονο και γεμάτο εκπλήξεις έργο Frame για σαξόφωνο και μαρίμπα, του Βρετανού συνθέτη Graham Fitkin, το Music for Pieces of Wood του σημαντικότερου συνθέτη της μίνιμαλ Steve Reich, το  Spiegel im Spiegel (καθρέπτης μέσα στον καθρέπτη) για βιολί και πιάνο του εσθονού συνθέτη Arvo Part, και τέλος, ένα μουσικό μάθημα αριθμητικής, το κομμάτι Narayanna’s Cows του Αμερικανού Tom Johnson. Η συναυλία θα έχει την μορφή διαδραστικής παράστασης, εμπλουτισμένη με βίντεο του σκηνοθέτη του συνόλου, Λουίζου Ασλανίδη.

Συμμετέχουν οι: Ai Motohashi - Σιδέρη (πιάνο), Guido De Flaviis (Σαξόφωνο), Σπύρος Τζέκος (κλαρινέτο), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Μάριος Δαπέργολας (βιόλα), Κώστας Σερεμέτης, Θοδωρής Βαζάκας (κρουστά), και Λουίζος Ασλανίδης (βίντεο). Αφηγητής ο Γιώργος Χρυσοστόμου.