5 Μαΐου         Κάνε Κράτηση       

 

Για την επόμενη συναυλία του Artefacts ensemble στο θέατρο Πόρτα στις 5/5 προκύπτουν ευλόγως τα εξής ερωτήματα:

Τι θα γίνει αν αλλάξουμε κλίμακα στο τραγούδι «Δω στα λιανοχορταρούδια», ή τί θα γίνει αν λουπάρουμε τις τρείς φράσεις απ’ το τραγούδι «τα παπάκια στη σειρά»?

Με ποιόν τρόπο οι καθ’όλα σεμνοί μουσικοί του ensemble θα συναντηθούν με τους τεντυμπόυδες του sampling/plunderphonics από το Brixton?

Περισσότερα...

28 Απριλιου         Κάνε Κράτηση       

 

Στο πλαίσιο που έθεσαν και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησαν και συνεχίζουν σε παράταση οι «Τρίτες Παράλληλες» εντάσσεται η πρώτη παρουσίαση του άλμπουμ «Μια Ανάσα Δρόμος» της Μαρίας Λατσίνου με τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου. Το ιδιοσυγκρασιακό μουσικό είδος, πέρα από ταμπέλες και υφολογικές κατατάξεις, τόσο της μουσικής όσο και της φωνής της Μαρίας Λατσίνου μοιάζει να βρήκε τον ιδανικό χώρο για την πρώτη παρουσίαση που θα περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της όλα τα τραγούδια του άλμπουμ καθώς και αρκετά άλλα που τελικά δεν συμπεριελήφθησαν στο cd.

Περισσότερα...

15-16 & 18-19 Οκτωβρίου 2014  

 Πρόγραμμα

1ο μέρος

 

ΦΑΝΟΣ ΔΥΜΙΩΤΗΣ (1965-2007)

 

THESOLDIERSBLUES

Ένα έργο εμπνευσμένο από την «Ιστορία του Στρατιώτη»  του Igor Stravinsky

 

Ι. The Soldier’s Ode

II. The Soldier’s Code

III. TheSoldiersCoda

(Πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα)

 

Κλαρινέτο: Σπύρος Μουρίκης, Φαγκότο: Γεώργιος Φαρούγκιας, Τρομπέτα: Δημήτρης Γκόγκας,

Τρομπόνι: Σπύρος Βέργης, Drumset: Δημήτρης Δεσύλλας, Βιολί: Σέρτζιου Ναστάσα,

Κοντραμπάσο:Τάκης Καπογιάννης

Μουσική Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης 

Περισσότερα...

28 Οκτωβρίου

Σ' έναν ρευστό διάλογο ανάμεσα στο baroque, το παραδοσιακό, τη jazz, το drum n' bass, το theremin, την κιθάρα, το αναλογικό synth, ο Τηλέμαχος Μούσας με την εκρηκτική παρουσία του αιρετικού performer & κόντρα τενόρου, Λάμπρου Φιλίππου, συστήνουν το World Dog, ένα μοναδικό θέαμα που ομογενοποιεί πειστικά πολλά διαφορετικά είδη και σε παρασύρει από το πρώτο κιόλας άκουσμα.

Περισσότερα...

4 Νοεμβρίου  

Ο ανερχόμενος τρομπετίστας της jazz Ανδρέας Πολυζωγόπουλος που ζει μεταξύ Αθήνας και Παρισιού και καταγράφει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι Tore Brunborg, Markus Stockhausen, Michel Portal, Tony Lakatos, Gunter baby Sommer, Anne Paceo, Serge Teyssot Gay (Noir Desires),  Mode Plagal, Σαβίνα Γιαννάτου, Κώστας Θεοδώρου, Βαγγέλης Κατσούλης, Dulce Pontes, David Lynch, Σταυρος Λάντσιας, Θανασης Παπακωνσταντινου κ.α.

Περισσότερα...

11 Νοεμβρίου

Το ensemble Omicroν - μια πρωτοβουλία του νεαρού φλαουτίστα Γιώργου Σκριβάνου - επιθυμεί να αποτελέσει, πέρα από ένα τυπικό οργανικό, συναυλιακό σύνολο,  μια πλατφόρμα καλλιτεχνικών συναντήσεων διαφορετικών τεχνών με τη μουσική.

Περισσότερα...

18 Νοεμβρίου         Κάνε Κράτηση       

Οι Sancho 003 δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2007 και παράγουν ηλεκτρο-ακουστικά ηχοτοπία χρησιμοποιώντας τη τεχνική του looping σε όλες τους τις συνθέσεις, που είναι αποκλειστικά οργανικές. Tο 2009 κυκλοφορήσαν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο We Buy Gold με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Quetempo, ενώ Το 2012 κυκλοφόρησε η δεύτερη δουλειά τους με τίτλο Muzga από την Inner Ear.

Περισσότερα...

25 Νοεμβρίου

Αμερικάνικος Μινιμαλισμός ή Πόσες αγελάδες χωράνε στο θέατρο Πόρτα;

Το ARTéfacts ensemble ήδη από τις πρώτες του εμφανίσεις έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην παρουσίαση της μίνιμαλ μουσικής, θεωρώντας την το καταλληλότερο όχημα για το κοινό, για μια ομαλή εισαγωγή στην σύγχρονη μουσική αλλά και μια εγγύηση για ένα πολύ ευχάριστο βράδυ με άξονα το ρυθμό και την απλότητα στη μουσική σύνθεση.

Περισσότερα...

2 Δεκεμβρίου         Κάνε Κράτηση       

Sfogavan con le Stelle

Ο βαρύτονος και τσεμπαλίστας Ιάσων Μαρμαράς και το φωνητικό σύνολο Os Orphicum, μετά από πολλές περιπέτειες στον κρύο Βορρά της Ολλανδίας, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Πόρτα στην νέα, αθηναϊκή του έκφανση. Νεαροί ‘Ελληνες και πεπειραμένοι ξένοι μουσικοί θα συναντηθούν για να εξερευνήσουν μαζί την πολύπλευρη μουσική του 17ου αιώνα.

Περισσότερα...