Νέα εποχή για το ΠΟΡΤΑ κι ένας νέος κύκλος τριών σεμιναρίων εγκαινιάζεται με σκοπό την πιο άμεση και συστηματική επικοινωνία με νέους καλλιτέχνες, που έχουν ως αντικείμενό τους το θέατρο. Με βασικό άξονα την υποκριτική και όχι μόνο, στοχεύουμε σε μια γνωριμία που αποκρυπτογραφεί τους κώδικες που διαμορφώνουν το χαρακτήρα του θεάτρου μας, προσφέροντας, ταυτόχρονα, μια ευκαιρία γνωριμίας με την προσωπική δουλειά και το στίγμα νέων καλλιτεχνών, ηθοποιών και σκηνοθετών. Στόχος μας είναι να μην περιοριστεί το όλον σε μια ευκαιριακή συνάντηση, αλλά να έχει μια σταθερή εξέλιξη μες στο χρόνο.

Στους κύκλους σεμιναρίων διδάσκει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πόρτα, Θωμάς Μοσχόπουλος, καθώς και οι σταθεροί συνεργάτες του θεάτρου, Σοφία Πάσχου και Κορνήλιος Σελαμσής.

 

Περισσότερα...

Ξένια Καλογεροπούλου         Κάνε Κράτηση       

Πάνω στη σκηνή του Πόρτα, η «ψυχή» του θεάτρου, Ξένια Καλογεροπούλου, θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά τις αφηγήσεις παραμυθιών από όλο τον κόσμο για μικρούς ακροατές… Και την ώρα που η Άννα Παπαφίγκου θα παρασύρει τα παιδιά σε δράσεις και παιχνίδια εμπνευσμένα από τις ιστορίες που άκουσαν, η Ξένια θα συζητά με τους συνοδούς των παιδιών για την αναγκαιότητα της προφορικής αφήγησης.

Για παιδιά 4-8 χρόνων και τους γονείς τους.

Περισσότερα...

Κύκλος Εαρινών - Θερινών Σεμιναρίων 2016 στο Θέατρο Πόρτα

Νέος Α΄ Κύκλος Υποκριτικής με τον Θωμά Μοσχόπουλο (Μάιος-Ιούνιος)

 

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της συμμετοχής στα επιτυχημένα σεμινάρια που πραγματοποιούνται ήδη στο ΠΟΡΤΑ και που έχουν ως στόχο την αμεσότερη και συστηματικότερη επικοινωνία με νέους καλλιτέχνες με αντικείμενο το θέατρο, ανακοινώνεται ένα ακόμα σεμινάριο Υποκριτικής με τον Θωμά Μοσχόπουλο (Έναρξη 31 Μαΐου).

Με βασικό άξονα την υποκριτική αλλά όχι μόνο, στοχεύουμε σε μια  γνωριμία που από την πλευρά του Πόρτα περιλαμβάνει την αποκρυπτογράφηση των κωδίκων που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του θεάτρου μας, δίνοντας ταυτόχρονα  μια ευκαιρία γνωριμίας με την προσωπική δουλειά και το στίγμα νέων καλλιτεχνών. Στόχος μας είναι να μην περιοριστεί το όλον σε μια ευκαιριακή συνάντηση, αλλά να έχει μια σταθερή εξέλιξη μες στο χρόνο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών και έχει ως στόχο την εισαγωγή σε κώδικες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία, χωρίς περιορισμούς υφολογικούς και αισθητικούς ή επιταγές θεατρικού είδους.  Στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί μια εισαγωγή σε μια σειρά τεχνικών της υποκριτικής τέχνης μέσα από απλούς προσβάσιμους και ορθολογικούς  κώδικες, καθώς κάθε τέχνη έχει και τις τεχνικές της.

Διάρκεια σεμιναρίου 40 ώρες (σε 8 πεντάωρες συναντήσεις)             

                                                                   

Δευτέρα

30 Μαΐου

16.00 – 21.00

Τετάρτη

1 Ιουνίου

16.00 – 21.00

Πέμπτη

2 Ιουνίου

16.00 – 21.00

Παρασκευή

3 Ιουνίου

16.00 – 21.00

Δευτέρα

6 Ιουνίου

16.00 – 21.00

Τετάρτη

8 Ιουνίου

16.00 – 21.00

Πέμπτη

9 Ιουνίου

16.00 – 21.00

Παρασκευή

10 Ιουνίου

16.00 – 21.00Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 15, μέγιστος 25

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Τιμή συμμετοχής 200 ευρώ + ΦΠΑΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

deliyanna@yahoo.gr