Ας βάλουμε το Θέατρο σε Τάξη!

(σχολική)

Μετά από πάνω από 40 χρόνια κλασσικών παραστάσεων παιδικού θεάτρου και μετά από τα πολύ επιτυχημένα πειράματα των παραστάσεων «Μικρός Οδυσσεβάχ» και «Μίλτος» που παρουσιάστηκαν μέσα σε σχολικές τάξεις, το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει ένα πλήρες πρόγραμμα παραστάσεων για διαφορετικές ηλικίες, που με ευκινησία και αμεσότητα μπορούν να παρουσιαστούν μέσα στη σχολική τάξη, από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

 

 

Τις παραστάσεις:

Άκου!(βρεφονηπιακοί σταθμοί)

Ο Μπαλ στον αέρα (Νηπιαγωγείο έως Τρίτη Δημοτικού)

Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα (Τετάρτη με Έκτη Δημοτικού)

συμπληρώνει μια παράσταση εφηβικού θεάτρου που έρχεται στην Αθήνα μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή της σε σχολεία της Θεσσαλονίκης κατά την οποία την παρακολούθησαν χιλιάδες μαθητές σε γυμνάσια και λύκεια της συμπρωτεύουσας. Πρόκειται για την παράσταση της ομάδας Παπαλάνγκι Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας.

 

Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας

Εφηβικό θέατρο μέσα στη (σχολική) τάξη

Ο Βίκτωρας, όπως τόσα και τόσα παιδιά, πέφτει θύμα ενδοσχολικής βίας, χωρίς κάποιαν ιδιαίτερη αιτία. Συμμέτοχος, μάλιστα, είναι και ο «φίλος» του Γιώργος, που βοηθάει τον νταή του σχολείου Μάκη, για να μην χάσει την εύνοιά του. Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν, η Μαρία, που κι αυτή άθελά της είχε συμμετέχει στο bullying ενάντια στον Βίκτωρα, κατανοεί τις πιθανές συνέπειες των πράξεων της και παίρνει την τολμηρή απόφαση να βοηθήσει τον Βίκτωρα. Τα δύο παιδιά γίνονται ομάδα και μαζί αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους.

Ο κύκλος της βίας σπάει.

 

Συντελεστές

Κείμενο–Σκηνοθεσία Τάσος Αγγελόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη Ιφιγένεια Μπουφίδου

Ερμηνεύουν

Λιάνα Ταουσιάνη, Θοδωρής Θεοδωρίδης

 

 

 

 

*Για περισσότερες δραστηριότητες για παιδιά το Εργαστήρι Πόρτα (Ξένια Καλογεροπούλου) είναι ανοιχτό σε όλα τα παιδιά με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα πιστεύω τους.

Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 210 32.49.829
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: ΠΟΡΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
http://portaergastiri.blogspot.com/