— από 25/10/14         Κάνε Κράτηση       

Θωμάς Μοσχόπουλος – Κορνήλιος Σελαμσής                 

Μετά το ιδιαίτερα ευτυχές ταξίδι της ως το «Νησί των Θησαυρών» του Μεγάρου Μουσικής, η μπάντα των Πειρατών αλλάζει ρούχα, φοράει μεσαιωνικές στολές μενεστρέλων και τρουβαδούρων, αλλά και ιπποτών και μοναχών και έρχεται να λύσει τραγουδώντας και παίζοντας μαζί μας το «Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν».

Ένα πρωινό (μπορεί και μεσημεράκι) του 1284, στην πολιτεία Χάμελιν (ή Χάμελν στα Γερμανικά) της Κάτω Σαξονίας, λέει η παράδοση, ένας παράξενος αυλητής που φορούσε περίεργα παρδαλά ρούχα, έκανε όλα τα παιδιά της πολιτείας να τον ακολουθήσουν παίζοντας μια μαγική μελωδία στον αυλό του, όπως ακριβώς είχε κάνει λίγο καιρό πριν με τα χιλιάδες ποντίκια που είχαν κατακλύσει την πόλη. Τα ποντίκια έπεσαν έως το τελευταίο και πνίγηκαν (προφανώς) στον ποταμό Βέζερ. Τα παιδιά; Η πομπή έφτασε ως ένα βουνό έξω από την πόλη και μετά εξαφανίστηκαν, όλα εκτός από τρία (κατ’ άλλους ένα) που η αναπηρία τους τα εμπόδισε να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. Τι συνέβη ακριβώς (ε;); Ο Αυλητής τα έσωσε από την αλαζονική απληστία των γονιών τους ή επρόκειτο για εκδίκηση; Τι σχέση έχει με την υπόθεση η «Σταυροφορία των παιδιών»; Μπορεί η ιστορία να είναι αληθινή, ή είναι απλώς ένας μύθος (ή θρύλος); Το θέμα που απασχόλησε τον Γκαίτε, τους αδερφούς Γκριμ, τον βρετανό ποιητή Ρόμπερτ Μπράουνινγκ και εκατοντάδες άλλους παραμυθάδες, λογοτέχνες, κινηματογραφιστές και μουσικούς τους επτάμιση επόμενους αιώνες ξαναζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα σε μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση με λαμπρούς ερμηνευτές που παίζουν ζωντανά μουσική επί σκηνής και αποφασίζουν μαζί με το κοινό κάθε φορά ένα από τα τρία εναλλακτικά φινάλε της ιστορίας (ή μύθου ή θρύλου). Ένα μεσαιωνικό θρίλερ με πολύ χιούμορ, για όλη την οικογένεια.

 

 

Συντελεστές

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού

Κοστούμια: Κλαίρ Μπρέσγουελ

Kίνηση: Χαρά Κότσαλη

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Βοηθός Σκηνοθέτης: Άννα Μιχελή

Βοηθός ενδυματολόγου: Μυρτώ Κοσμοπούλου

Βοηθός σκηνογράφου: Εύα Ανδρονικίδου

 

Ερμηνεύουν:

Άννα Καλαϊτζίδου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άνα Κίφου, Χαρά Κότσαλη, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σωκράτης Πατσίκας, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

 

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους τα μέλη του Studio Πόρτα: Βασιλάκη Λευτέρη, Κανελλοπούλου Ελίνα, Κεραμυδά Μαντώ, Λημνιού Δήμητρα, Μαργαρίτη Ιωάννα, Ντρέκο Στέφανο.

 

Κατασκευή σκηνικού: Lazaridis scenic studio

Για την παλαίωση του κοστουμιού της κας Καλαϊτζίδου: κα Ειρήνη Κάμαρη

 

Προτεινόμενο για παιδιά 6-96 ετών

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Σάββατο: 17:00

Κυριακή: 15:00