— από 28/09/14         Κάνε Κράτηση       

Μια ιδέα της Ξένιας Καλογεροπούλου                                  

To Θέατρο Πόρτα που εισήγαγε με μεγάλη επιτυχία το «Θέατρο για βρέφη» στο ελληνικό κοινό συνεχίζει τη νέα αυτή παράδοση με την παράσταση Άκου.

Ένα παιδί και μια μελωδία. Το παιδί ξυπνάει, γιατί η μελωδία που τον συνόδευε, παύει. Ξυπνάει και παλεύει να τη θυμηθεί, να την ξαναφέρει πίσω, να την ανασυνθέσει. Αλλιώς το παιδί δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί. Κι ένα μεγάλο «ταξίδι» ξεκινάει.

«Μετά από τη χαρά που μας έδωσαν το Έλα, έλα και το Πού είναι; έπρεπε να βρούμε κάτι καινούριο και διαφορετικό που να ενδιαφέρει εξ’ ίσου το βρεφικό μας κοινό. Την ιδέα μου την έδωσαν δυο στιγμές από το Πού είναι; Στιγμές όπου τα μωρά έμεναν άφωνα και μαγεμένα ακούγοντας απλώς κάποιες νότες μουσικής ή κάποιους ήχους. Έτσι σκέφτηκα πως το επόμενο θέαμα θα έπρεπε να λέγεται Άκου και να βασίζεται σε ήχους και σε μουσική. Όπως παρακολουθούσαν τα μωρά την ανάγκη μιας ηρωίδας να πιάσει το φεγγάρι ή μιας άλλης να ξαναδεί τη μαμά της, τώρα το θέμα να είναι η ανάγκη ενός παιδιού να ξαναβρεί μια μελωδία που το μάγεψε φευγαλέα κι ύστερα χάθηκε.

Ο Δημήτρης Καραντζάς και ο Κορνήλιος Σελαμσής αγκάλιασαν την ιδέα μου με ενθουσιασμό και φτιάχνουν τώρα τη δική τους εκδοχή που μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα». – Ξένια Καλογεροπούλου

 

Συντελεστές

Ιδέα: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής

Σκηνικά–Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Βουδούρης

 

Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Σιάμου για την πολύτιμη βοήθεια

Θέατρο για βρέφη / 1–3 χρόνων

                                                 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Σάββατο: 11:00 & 12:00